Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، نفت و ... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه موضوعاتی همچون تیبا گزینه مناسبی برای جایگزینی پراید نیست، عده‎ای نمی‎‎گذارند گوشت ارزان شود، روز آرام شاخص با کاهش ۱۳ درصدی ارزش معاملات بورس، کاهش قیمت انواع سکه، دلار، یورو و درهم در بازار آزاد گران شدند، افزایش تقاضا برای نفت موجب رونق بازار شد، افزایش 4.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7 دلاری قیمت طلا با کاهش ارزش دلار و توقف تولید چند وانت را در یر دارد.

سه مولفه کلیدی متقاضیان خرید مسکن
در حال حاضر متقاضیان خرید مسکن قبل از ورود به بازار برای جست‌وجوی ملک سه مولفه را در نظر می‌گیرند که نخستین مولفه، «قیمت» است. آنها براساس منابع مالی و تسهیلاتی که می‌توانند فراهم کنند، درباره مولفه قیمت ملک مورد جست‌وجوی خود تصمیم می‌گیرند. مولفه دوم که بلافاصله بعد از قیمت لحاظ می‌شود، «متراژ» است که خریداران بعد از تعیین قدرت خرید خود، دامنه آن را تعیین می‌کنند. البته برای تعیین این مولفه عمر بنا نیز باید لحاظ شود تا متراژ قابل تملک مشخص شود. هرچند در گام اول و بدون لحاظ شرایط، همه خریداران آپارتمان نوساز را ترجیح می‌دهند اما ممکن است با عبور از این شرط بتوانند متراژ مناسب‌تری برای ملک خود تعیین کنند که با نیازشان تناسب بیشتری داشته باشد. مولفه سوم که پیش از ورود به بازار باید لحاظ شود، «محله مورد نظر برای خرید یا سکونت» است. برای تصمیم‌گیری درباره این مولفه پیش‌شرطی وجود دارد که از سوی عده‌ای از متقاضیان خرید مسکن نادیده گرفته می‌شود و عدم رعایت آن می‌تواند مسیر خرید آنها و در نهایت مسیر بازار معاملات مسکن را دچار انحراف کند. این مسیر انحرافی می‌تواند پنج آسیب به خریدار و بازار مسکن وارد کند و از این رو حذر کردن از آن ضروری است. به نقل از دنیای اقتصاد، بسیاری از خانه اولی‌ها یا کسانی که برای تبدیل به احسن کردن ملک خود قصد تملک خانه‌های 50 تا 70 مترمربعی را دارند، بیش از سایر متقاضیان خرید دچار نوعی رفتار اشتباه درباره تعیین مولفه سوم یعنی مشخص کردن محله مورد نظر خود برای خرید آپارتمان می‌شوند و به خود و بازار معاملات آسیب وارد می‌کنند. 40 درصد از متقاضیان خرید آپارتمان مسکونی در شهر تهران به دنبال تملک واحدهای حداکثر 70 مترمربعی هستند که 30 درصد از آن مربوط به واحدهای 50 تا 70 مترمربعی است که تقاضای بیشتری از ریزمتراژها دارند. در حالی که عمده تقاضا در این دامنه مساحت وجود دارد، اما تعداد آپارتمان‌های با این متراژ در محله‌ها و مناطق مختلف تهران با نوسان شدید روبه‌رو است.
تیبا گزینه مناسبی برای جایگزینی پراید نیست
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی معتقد است باید خودرویی بهتر از تیبا جایگزین پراید شود و اگر خودروی با کیفیت بهتری به تدریج جایگزین شود می تواند به صورت پلکانی در صنعت خودرو سازی کشور می تواند تاثیر داشته باشد. علی اسدی کرم تاکید کرد: به نظر بنده تیبا با پراید فرقی ندارد و خودروسازان باید خودرویی با کیفیت و قیمت مناسب که عموم مردم توانایی استفاده از آن را داشته باشند، معرفی کنند. به نقل از خانه ملت، گفتنی است؛ مهدی جمالی، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در پاسخ به سوالی مبنی بر توقف خط تولید پراید در پایان سال 97 و تصمیمات سایپا برای جایگزینی خودرو با همان رنج قیمتی، به خانه ملت گفته بود که تیبا جایگزین خوبی برای پراید است و تیراژ تولید آن برای جایگزینی پراید افزایش می یابد.
عده‎ای نمی‎‎گذارند گوشت ارزان شود
علیرضا ولی با اشاره به اینکه واردات گوشت قرمز از سال گذشته تاکنون به منظور مدیریت بازار و قیمت این محصول انجام شده است افزود: سال گذشته 80 هزار تن و امسال نیز تاکنون 100 هزار تن گوشت قرمز گرم و منجمد وارد و در سازمان‌های میادین و فروشگاه‌های زنجیره‌ای با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار عرضه شده است. وی علت نوسان قیمت گوشت قرمز را در بازار اخلال دلالان و واسطه‌ها دانست و گفت: دلالان در بخش شبکه توزیع وارد شدند و گوشت قرمز را با بسته بندی‌های لوکس با قیمت گزاف وارد چرخه بازار کردند؛ بنابراین برای جلوگیری از فعالیت آنان در شبکه توزیع با سازمان‌های تعزیرات و حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان هماهنگی‌های لازم انجام شده است. به گزارش تسنیم، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام افزود: دلالان با راه اندازی شایعات درخصوص کیفیت گوشت هایی که با قیمت مصوب تنظیم بازار عرضه می‌شود از خرید مردم و کاهش قیمت گوشت قرمز جلوگیری می‌کنند و همین مسئله سبب نوسان قیمت این محصول شده است.
روز آرام شاخص با کاهش ۱۳ درصدی ارزش معاملات بورس
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز سه شنبه 27 تیرماه 96 با افزایش 72 واحدی به رقم 79 هزار و 692 واحد رسید. تالار شیشه ای در چهارمین روز کاری هفته جاری در ادامه رشد روز قبل، امروز نیز شاهد روندی صعودی شاخص های منتخب بازار سرمایه بودیم. بر این اساس، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افزایش 14 واحدی به رقم 26 هزار و 404 واحد رسید. شاخص کل هم ‌وزن با رشد 35 واحدی، عدد 17 هزار و 390 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) با افزایش 26 واحد به رقم 13 هزار و 281 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور همانند روز قبل با افزایش 179 واحد به رقم 87 هزار و 651 واحد رسید. شاخص بازار اول با 99 واحد رشد به رقم 55 هزار و 285 واحد رسید ولی شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس همانند روز دوشنبه، با افت همراه بود و با کاهش 301 واحدی، عدد 177 هزار واحد را به نمایش گذاشت. ارزش کل معاملات نیز بورس تهران به 175 میلیارد و 758 میلیون تومان رسید که ناشی از دست به‌دست شدن 583 میلیون و 39 هزار سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 41 هزار و 210 نوبت دادوستد بود. ارزش معاملات امروز بورس، نسبت به روز شنبه، 13 درصد کاهش داشت.

تداوم کاهش قیمت انواع سکه در بازار
در جریان معاملات روز سه شنبه بازار آزاد تهران، قیمت انواع سکه با کاهش ۳۵۰ تا ۲۰۰۰ تومانی مواجه شد؛ به نحوی که قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید یک میلیون و ۲۰۵ هزار و ۷۰۰ تومان بود که ۳۵۰ تومان نسبت به آخرین معاملات روز گذشته، کاهش را به ثبت رساند. در عین حال هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم یک میلیون و ۱۷۲ هزا رتومان، نیم سکه ۶۲۵ هزار تومان، ربع سکه ۳۶۴ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲۴۸ هزار تومان است.
دلار، یورو و درهم در بازار آزاد گران شدند
در پایان معاملات بازار آزاد روز سه شنبه، هر دلار آمریکا با رشد 9 ریال نسبت به روز دوشنبه، به طور میانگین به قیمت 37 هزار و 719 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با افزایش 32 ریال همراه بود و در پایان روز به رقم فروش 43 هزار و 273 ریال رسید. همچنین هر درهم امارات در بازار آزاد، 10 هزار و 378 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به روز قبل، 2 ریال گران تر فروخته شد.
افزایش تقاضا برای نفت موجب رونق بازار شد
روز سه شنبه قیمت نفت بالاخره از مرز ۴۹ دلار گذشت. افزایش تقاضا برای نفت چون مرهمی بر بازار اشباع شده و مملو از نفت بود که موجب بهبود وضع آن و افزایش قیمت نفت شد. به عقیده تجار نشانه هایی از بهبود بازار برای کوتاه مدت مشاهده شده است. قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در هفته گذشته، ۷۰ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکه‌ای ۴۹.۱۲ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۵ سنت افزایش، بشکه‌ای ۴۶.۶۷ دلار صورت گرفت.
افزایش 4.7 دلاری قیمت طلا با کاهش ارزش دلار
روز گذشته در بازارهای جهانی قیمت هر اونس طلا با 4.7 دلار افزایش نسبت به روز گذشته به قیمت 1238 دلار و 40 سنت معامله شد. قیمت طلا در کمترین زمان به قیمت 1235 دلار و در بیشترین زمان به قیمت 1239.5 دلار به فروش رفت. قیمت این فلز زرد نسبت به یک ماه گذشته 15 دلار و نسبت به یک سال گذشته 90 دلار با کاهش همراه شد. در گروه سایر فلزات گرانبها هم هر اونس نقره با افزایش 9 سنتی به قیمت 16.16 دلار معامله شد. فلز گرانبهای پلاتینوم هم 3 دلار بالا رفت. به نقل از فارس، رویترز درباره دلیل افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی نوشت: دلیل اصلی بالا رفتن قیمت طلا به بیشترین میزان دو هفته گذشته کاهش ارزش دلار بود. افت ارزش دلار در پی شکست سیاست‌های سلامت ترامپ اتفاق افتاد و ارزش دلار به کمترین میزان 10 ماه گذشته رسید. از سوی دیگر در پی انتشار آمارهایی مبنی بر اینکه اقتصاد آمریکا در شرایطی نیست که بتواند نرخ بهره را در این کشور افزایش دهد،‌ سرمایه‌گذاران از بالا رفتن نرخ بهره زودهنگام در این کشور دست شستند و این هم عاملی برای کاهش ارزش دلار شد.
تولید چند وانت متوقف شد
خرداد ماه امسال تولید چند مدل وانت در خودروسازان داخلی متوقف شد. به گزارش ایسنا، در این مدت تولید وانت فوتون شرکت ایران خودرو دیزل با کاهش ۱۰۰ درصدی همراه بوده و از ۱۳ دستگاه در خرداد ماه ۱۳۹۵ به صفر کاهش یافت. تولید وانت وینگل دو کابین تک دیفرانسیل و همچنین وانت وینگل دو کابین دو دیفرانسیل شرکت سازه‌های خودرو دیار نیز متوقف شده و به ترتیب از ۲۰ و ۱۸ دستگاه در خرداد ماه سال گذشته به صفر رسید. خرداد ماه امسال تولید وانت دیزل Z۲۸ND شرکت زامیاد نیز ۱۰۰ درصد کاهش یافته و از ۵۲۵ دستگاه در خرداد ماه ۱۳۹۵ به صفر کاهش یافت. تولید وانت درکا دیگر محصول شرکت زامیاد نیز با کاهش ۱۰۰ درصدی همراه بوده و از شش دستگاه در خرداد ماه سال گذشته به صفر رسید. تولید وانت کارا گروه بهمن نیز متوقف شده و از ۲۲۶ دستگاه در خرداد ماه ۱۳۹۵ به صفر کاهش یافت.
اتهام دامپینگ فولاد ایران به کجا رسید
کمیسیون اروپا صربستان را از پنج کشور تحت تحقیقات آنتی‌دامپینگ ورق فولاد گرم نورد شده (HRC) وارداتی حذف کرد. ۴ کشور دیگر که در این پرونده حضور دارند، ایران، روسیه، اوکراین و برزیل با تعرفه‌های قطعی برای واردات فولاد گرم نورد شده خود به اروپا مواجه خواهند شد. هرچند کمیسیون اروپا در تحقیقات خود اعلام کرده بود که هر ۵ کشور ورق فولاد گرم نورد شده خود را با قیمت‌هایی با شرایط دامپینگ تجارت می‌کردند اما به علت این که حجم واردات این محصول از صربستان قابل چشم‌پوشی بوده است، تصمیم بر این گرفته شده که تحقیقات روی واردات این کشور کنسل شود. واردات HRC صربستان در طول دوره تحقیقات کاهش یافت و در حال حاضر حدود ۱ درصد از سهم بازار را به خود اختصاص می‌دهد. به علاوه کمیسیون اروپا متوجه شد که قیمت فولادی که توسط تنها تولیدکننده صربستان- زلزارا اسمدروو که مالک آن شرکت هستیل چین است- تولید می‌شود، با قیمت فولاد چهار کشور دیگر موجود در این پرونده بسیار متفاوت است. قیمت فولاد وارداتی صربستان بسیار بالاتر از متوسط قیمت فروش فولاد وارداتی از کشورهای ایران، روسیه، برزیل و اوکراین است. کمیسیون اروپا در ۷ جولای سال گذشته تحقیقات انتی‌دامپینگ را بر روی واردات HRC این کشورها آغاز کزد. کمیسیون اروپا طبق برنامه تصمیم قطعی خود در مورد پرونده آنتی‌دامپینگ را در ۶ اکتبر امسال(۱۴مهر ۱۳۹۶) اعلام خواهد کرد. /مهر






منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۸۰۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟

فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازار‌های رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشد‌هایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحد‌ها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند، ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد، ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده، ولی هنوز تثبیت نشده است.

دیگر خبرها

  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • متقاضیان خودرو دست نگه دارند
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار